В Разлог може да има нови избори за кмет, след като ВАС удари лошо Красимир Герчев

В Разлог може да има нови избори за кмет, след като ВАС удари лошо Красимир Герчев

В Разлог може и да има нови избори, след като  ВАС потвърди решение на КПКОНПИ, с което призна, че градоначалникът на Разлог Красимир Герчев е бил в конфликт на интереси.

Производството срещу него тръгна през 2020 година. То бе образувано след сигнал, че Герчев е получавал възнаграждение като ръководител по проект  „Осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостно подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог“, като за „Ръководител на проекта“ е определил сам себе си. Като ръководител на проект градоначалникът е получил 8000 лева възнаграждение.

По време на делото кметът представи документи, които показаха, че дарил парите на болницата и на църквата в Разлог. Въпреки това КПКОНПИ прие, че има конфликт на интереси. По-късно благоевградският административен съд се произнесе в негова полза. Сега обаче Върховните магистрати потвърждават решението на Антикорупционната комисия.

Това поставя в реална ситуация Красимир Герчев да се окаже с предсрочно прекратени правомощия. Но за това решава  Общинската избирателна комисия.

„Решението на съда няма да коментирам.  В момента политическата конюнктура е такава, че върви с пълна сила изчегъртването на кметовете на ГЕРБ. Четири месеца чаках решението на ВАС, което леко ме учудва, че толкова време са бавеше. Включих се в този проект, тъй като това беше важно за гарантиране на финансирането на проектното предложение. Просто моето CV беше най-добро и това помогна да спечелим проекта, по който съм получавал по 200 лева месечно. Отдавна съм дарил тези средства“, заяви дългогодишният кмет на Разлог. Той заяви,че ако има нови частични избори за кмет няма да участва.

Коментари към новината

Още новини от Общество