Фейсбук завря: Киро, ти си голямо разочарование, искаме да сме бежанци в България !

Фейсбук завря: Киро, ти си голямо разочарование, искаме да сме бежанци в България !

Фейсбук завря от негативни коментарии на хората по повод решението на кабинета да дава 40 лева на ден за бежанците от Украйна на хотелиерите, които са ги приютили и до момента ги хранят безплатно и плащат ток и вода за своя сметка.

Народът ни не е лош, но е толкова обеднял и гладен, че реакцията срещу това решение е заради липса на далновидна и добра държавническа политика. Кризите избухват ден след ден у нас, но правителството върви след тях и реакцията им е бавна и нескопосана.

Ценовият натиск върху семейния бюджет расте всеки ден от два месеца насам. А защита за хората няма. Вярно е,че има и спекула, но и там държавата отсъства и не се взимат мерки за пресичането на тези опити.

Хората са стресирани и уплашени и скоро ще започне и презапясаване, ако кабинетът не стъпи здраво на краката си да работи. За момента само чуваме намерения в бъдеще време и нищо съществено.

Ето и гневните реакции:     

Peter Hristov

“ Промяна “ на какво по точно? От както сте на власт виждам единствено и само как Българите обедняват с 30 % от сегашната бедност. Хулите предишните, по предишните и по по предишните управлаващи, кажете Вие какво напраеихте? Защо поне не свалихте ДДС- то на хранителните стоки, ами давате на чужди хора помощи! Вие драги управляващи не мислите за Народа , това което правите се нарича Геноцид на собственият Народ !

    Vesela Lardeva

Кироооо...Първо дай на българските деца това което им се полага... Както правят другите държави... Или ако решиш то ще има пак хиляди изисквания до които едва ли някои ще се добере.... Добре е да помагаш.... Но не за сметка на нашите деца, пенсионери, ...

 

  Христо Атанасов

Кирчоооо умна главо,проста а за Българските деца по 40лв на месец.

 

Rosica Pandazieva

А за други няма и детски, защото превишават дохода с няколко лева. Да не говорим ,колко стотици семейства мизерстват без отопление и храна.

  Vladimir Stoichev

Вие оправете сметките и цените в България че нещата опират до кокала вече ! Докато чакате дебелия да отслабне слабия ще умре !

  Georgi Mateev

Българските деца, вълци ги яли!! За българите пари няма, но за бежанците винаги се намират!!

  Bobi Nikolova Haramliyska

Ми "прекрасно" господа Управници !!! Докато редовия българин бъхта за 700, докато детските на месец са 40 лв, а пенсионерите оцеляват с 400 лв ВИЕ раздавате по 40 лв/ден на тях което прави 1200 от нищото. А за деца с рак нямате средства. Трябва капачки да събира българина за закупуването и на кувьози, да сбира стотинки за да си плати тока ...Нямам нищо против хората, но политиката ни е изродена. Докато нашите деца чакат финансиране за лечение в чужбина и умират, сега ще храним други народи на драго сърце.

 

Miro Barkov

За децата няма , за пенсионерите няма - идват бежанци и веднага се намират пари за тях ! Как става номера ?

  Снежана Иванова

А за българите какво направи бе Киро?Долна американска подлога.За пенсионерите по 60лв.на месец, за децата -40лв.детски,а за украинците по 1200 на месец, да живеят на хотел ,на пълен пансион. Ми то по-добре да си бежанец!И работа им намеретеТака и аз ще работя за минимална заплатаПълни идиоти

 

 

 

  Георги Малечканов

Цял месец работя за 650 и като спрат осигуровки и данъци за да ги дадат на бежанците ти боклук който решаваш от мое име карал ли си месец на тия цени със 450 лева ?

Бойка Печанова

Ти нормален ли си , нашите деца и внуци не получават детски набави,тои раздава щедро на украинските бежанци,съжалявам че съм гласувала за теб!!

Paralanov Jordan

В момент когато българският народ обедня изведнъж с 30% това е безумие. Украинците са в пъти по-богати от българите и като държава и като народ. Бензина в Украйна е 70 стотинки, в Русия 80 ст., в България 2.80 лева. Българина не може да сколаса

 

 

 

 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика