Как да посрещнем лятото с красива и здрава коса?

Как да посрещнем лятото с красива и здрава коса?

Макар навън все още да е смразяващо, дните в календара бавно се приближават към горещите летни емоции. Едно от нещата, на които обръщаме много по-голямо внимание, е външният ни вид. Основен принос за това да изглеждаме магнетично има косата ни, която претърпява доста негативни промени поради ниските температури навън, студения вятър и снега. Ето защо трябва възможно по-бързо да помислим за това как да спрем косопада и цъфтящите краища, за да посрещнем топлите месеци с усмивка и самочувствие. Именно поради тази причина днес ще Ви дадем няколко важни съвета за това как да изглеждате по-добре. Да започваме!

Как да намалим косопада?

Един от основните проблеми, които наблюдаваме в края на зимата, е засиленото отпадане на коса, причинено от цикличните промени в метеорологичните условия, както и породения от това хормонален дисбаланс. Най-лесният начин да ограничите този процес е като приложите няколко лесни стъпки във Вашето ежедневние.

Първата от тях е да поддържате скалпа си в максимално най-чисто състояние. Запушването на порите и космените фоликули със себум намалява растежа и доставка на важните за косъма нутриенти и кислород. Това кара косъма да отпада много по-бързо, а Вие за нещастие го регистрирате като косопад.

Друга стъпка, която можете да предприемете, е използването на така ефективния minoxidil. Той се продава под формата на серум и може да бъде нанесен в корените на косата, както от мъже, така и от жени. С него скалпът Ви ще изглежда повече от здрав. В комбинация с разтвора можете да използвате и дермаролер, който да увеличи микроциркулацията и с това да се подобри изхранването на корените на косата.

На последно място, но не и по важност, поставяме баланса на микронутриенти в организма Ви, като най-голямо внимание следва да обърнете на витамините. Приемът на достатъчни количества от тях ще подобри външния вид на косата и кожата Ви. Така ще изглеждате сияйни и здрави. Обърнете внимание най-вече на витамините от група B, които се грижат цялостно за организма Ви.

Какви други стъпки да предприемем, за да се радваме на красива коса?

Засиленият косопад не е единствения проблем, който може да ни тормози в началото на лятото. Косата на дамите може да изглежда нацъфтяла и изтощена. Ето защо е добре по-рядко да посягате към силни бои, шампоани и балсами, както и да ограничите използването на преси за коси, маши и сешоари. Производителите все повече залагат на използването на специални технологии за предпазването на косъма, но все пак е добре да бъдете по-внимателни. Също така проучвайте внимателно козметиката, която използвате. Така ще сте сигурни в нейния състав и евентуалния ефект, който тя би имала върху косата Ви.

Всичко това ще направи външния Ви вид много по-свеж и красив. С тези лесни стъпки сме сигурни, че ще се убедите в крайния ефект и самочувствието Ви в началото на лятото ще бъде напълно заслужено!

Източник на снимка:
Beauty Stock / Shutterstock.com

Коментари към новината

Още новини от Здраве