Благодарствено писмо на бежанка от Украйна трогна благоевградчани

Благодарствено писмо на бежанка от Украйна трогна благоевградчани
От Юлия ❤ :
"Исках да споделя нашата история и да благодаря на местната общност за помощта.
Казвам се Юлия. От Харков. Пристигнах в Благоевград около 2 март, заедно със снаха ми, сестра ми и децата ни.
Спокойният ни живот приключи рязко на 24 февруари, когато се събудихме в 5 сутринта от бомбардировките. Дори когато чухме експлозиите, се надявахме, че е нещо друго, че не е война... Но през прозореца видяхме сиянието от експлозиите над града. Събрахме малък багаж с най-важното и веднага напуснахме. Не знаехме какво да правим по-нататък. Къде да намерим безопасно място за деца? Изведнъж цялата страна беше бомбардирана.
Спасението ни дойде от леля ни Olga, която живее в Благоевград. Тя и съпругът й ни предложиха подслон. Организираха евакуация от границата на Украйна. Никога няма да забравим тази помощ! В Благоевград ни наеха апартамент. В хладилника имаше храна. Други хора ни дадоха дрехи, бебешка количка, детско креватче, играчки... Това е много ценно!
На снимката сме ние и нашите деца. Нашите любими съпрузи останаха в Украйна. Наистина се надяваме, че войната ще свърши и ще успеем да се върнем у дома.
Тук се чувстваме в безопасност. Благодаря ви мили и съпричастни благоевградчани, че ни помогнахте в този труден момент, никога няма да го забравим!"

Коментари към новината

Още новини от Общество