Десетки казаха "Не на полицейското насилие" и защитиха битият младеж на мача Пирин-Левски

Десетки казаха Не на полицейското насилие и защитиха битият младеж на мача Пирин-Левски

Десетки фенове на "Пирин", бивши и настоящи футболисти и граждани, се събраха тази вечер около 19 часа на мирен протест, под наслов "Не на полицейското насилие".

Протестът се проведе пред болница "Пулс", където е настанен пострадалият украинец, 19-годишният студент, Владимир Будников.

Украинският младеж бе зверски влачен и удрян от десет полицаи,на които някой казал,че момчето хвърлило пиратка по майка с дете.

Действа се на принципа -некой требе да опере пешкиро, за съжаление това бе младо момче, което изпита на гърба си агресията на десет души, облечени във власт и действащи безконтролно.

Вова е студент в ЮЗУ. Той е в България от три години и е ревностен фен на благоевградския тим.

Вчера след инцидента кметът Стоянов и ръководството на „Пирин“ настояха за разследване на случая.

В подкрепа на Вова се обявиха и феновете на „Хебър“.

А от ОДМВР-Благоевград съобщиха тази сутрин:

Във връзка със свидителски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.

От ръководството на ОДМВР-Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.

Феновете на Пирин пък заявиха,че очакват прокуратурата и съда да си свършат работата и полицаите проявили насилие, към един бесарабски българин от Украйна, студент в Югозападния университет, да бъдат наказани.

Коментари към новината

Още новини от Общество