Разпънете палатка навън за детето

Разпънете палатка навън за детето

Всеки родител знае, че колко са важни игрите сред природата за всяко дете. Затова и е добре да инвестираме в такива играчки, които помагат на децата да прекарват повече време сред природата.

 

Ако търсите играчка, която да държи вниманието на детето с часове, то палатката е една от играчките, които  със сигурност ще го постигнат.

 

Палатките за деца предлагат страхотен начин на всеки родител да стимулира детето си да прекарва повече време навън. Този тип занимателни играчки са не само са забавни, но и могат да имат образователна функция. А според експертите, това са едни от добрите играчки, в които може да инвестира един родител.

 

По своя вид детските палатки са мултифункционални, тъй като могат да се използват по различни начини и предлагат разнообразни опции за игра. Те могат да се поставят както навън, така и вътре у дома, и могат да се използват за различни игри.

 

 

Видовете детски палатки биват различни, като варират по дизайн, цвят, размери  и форма. На пазара можете да откриете  също детски палатки за гимнастика, които са подходящи за бебета

 

Има редица добри предимства на това да вземете палатка на своето дете. Ето кои са те:

 

По-добро физическо и психическо здраве

 

Заниманията навън несъмнено увеличават двигателната култура  при децата, с което се предотвратяват някои заболявания в дългосрочен план. Едни от здравословните проблеми, които физическата активност предотвратява са например затлъстяването, високото кръвно налягане, диабета, проблеми на опорно-двигателната система.

 

Смята се, че игрите на открито също така подсилват имунитета при децата и ги прави по-устойчиви на сезонни вируси.

 

 

По-добро интелектуално развитие

 

Доказано е, че  физическото развитие влияе добре не само на физическото здраве, но и спомага значително за оформянето на личността на детето и начинът му на мислене и поведение.

 

Игрите на открито доказано подобряват фокуса, когнитивните умения  и концентрацията при децата.

 

Повече социализиране

 

Чрез игрите навън децата имат по-голям шанс да се запознаят с повече деца и съответно да създават повече приятелства. А комуникацията с повече деца със сигурност ще допринесе за развитието на добри социални умения у детето.

 

Развитие на въображението

 

Ярките и приятни цветове и закачливи щампи на детските палатки стимулират въображението на децата и им помагат да опознаят света по-добре.

 

Развитие на логическото мислене

 

При децата развитието на логическата мисъл всъщност се случва преди да са тръгнали на училище (в периода до 7-годишна възраст). Развитието на способността за логическо мислене представлява сложен процес, който се случва в резултат на различни по вид дейности, като една от тях са заниманията на открито. Доказано предимство на игрите навън е, че развиват у децата способност за логическо мислене.

 

 

По-малко стрес

 

Игрите навън несъмнено се отразяват добре на децата по отношение на психологическия стрес. Природната гледка, свежият въздух и слънчевите лъчи помагат на децата да се чувстват по-спокойни и щастливи.

 

 

На кое да обърнем внимание при избор на детска палатка?

 

 

Ниво на безопасност

 

Когато става въпрос за малки деца, безопасността трябва да е на първо място. Важно е в конструкцията на палатката да няма опасни елементи, на които могат да се наранят или пък лесно отделящи се дребни частици, които могат да застрашат тяхното здраве.

 

Размери

 

Важно е размерите на палатката след сглобяване да са съобразени с възрастта на детето, както и с това с колко пространство разполагаме в градината. Затова и преди покупка на палатка за детето се уверете, че сте измерили точно мястото , на което смятате да я поставите.

Вид материал

 

Материалите, от които е изработена палатката трябва също да са съобразени с това колко е голямо детето ви.  Най-често детските палатки са изработени от плат, като могат да съдържат пластмасови или дървени елементи. Важно е детската палатка да е направена от висок клас материали, които са тествани за качество и  безопасност за детското здраве.

 

Обикновено колкото по-малки са децата, толкова по-естествени и близки до природата трябва да са материалите, от които са изработени играчките им.

 

Лесна употреба

 

Освен да бъде забавна за децата, палатката за деца трябва да носи предимства също и на родителите. Важно е палатката за деца да е направена от лесни за почистване материали, както и да е лесна за настройване и съхранение.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество