Кметът Емил Илиев: Нови улици, тротоари, инфраструктура ще промени живота в община Струмяни, чакаме и отварянето на границата към Берово

Кметът Емил Илиев: Нови улици, тротоари, инфраструктура ще промени живота в община Струмяни, чакаме и отварянето на границата към Берово

„Изминалите две години, са време през което имахме възможност да се обърнем към себе си, време в което успяхме да проверим и хората около нас, време което успя да ни обедини за да преминем заедно през тези тежките изпитания. Вярвам, че намирайки доброто в себе си, с присъщата на всички ни съпричастност и взаимопомощ, ще успеем да излезем по-силни и по мъдри.

Днес отново сме заедно, отново сме тук на площада пред общината, за да се поздравим, за да се насладим на прекрасното творчество на нашите самодейци, да се порадваме на постиженията на нашите деца и да си спомним откъде идваме и накъде сме се запътили. С тези думи кметът на община Струмяни Емил Илиев поздрави жителите с празника на общината.

 

 „Изминалите две години на социална изолация, ние използвахме за да се реорганизираме, съобразно новите условия в развитието на света и нашата държава, за завършване на проектите от стария програмен период и за подготвяне, проектиране и процедиране на новите инвестиционни проекти, съобразно визията ни за развитие на община Струмяни.

Предстоят ни много нови неща занапред - благоустрояване на улици, нови тротоари, откриване на новите социални комплекси в с. Каменица изградени по Оперативна програма Региони в растеж, Социален център в квартал Нова махала - с. Микрево за хора в риск, подмяна на водопроводната мрежа и изграждане на пречиствателната станция за отпадни води, цялостна подмяна на пътната настилка на двата километра между с. Микрево и с. Струмяни, с изграждане на нова канализационна система и нов водопровод и тротоари, която е връзката и началото на пътя до новият ГПП “Клепало“. Стартирането на КПП “Клепало“ ще бъде възможност за жителите на общината да се отворят към съседната нам братска Община Берово в Република Северна Македония за бизнес, туризъм и нови приятелства. С отварянето на транспортната инфраструктура нашите села от Малешевието вече няма да бъдат изолирани, а ще имат нови възможности за развитие.

Наш дълг е да запазим наследеното и да предадем на поколенията след нас силния дух и традициите на нашата община.

Искам от сърце да благодаря на всички, които обичат и помагат на Община Струмяни.

В днешния празничен ден си пожелавам да бъдем здрави, да бъдем по-мъдри и по смирени, отворени за взаимопомощ и солидарност към нуждаещите се. Нека си помагаме, всеки според възможностите си, да бъдем съпричастни и да не забравяме, че развитието на нашата община зависи в най-голяма степен от нас, независимо от трудностите на нашето съвремие.

Най - сърдечно Ви пожелавам настъпването на красивите пролетни празници - Лазаровден и Цветница и в навечерието на един от най -почитаните и най-светли християнски празници- Великден - да донесат в домовете ни повече здраве, мир, любов и благоденствие. Нека надежда и вярата в доброто никога не ни напускат и заедно да създаваме по-добрия утрешен ден.

Така кметът Емил Илиев поздрави жителите и гости за празника.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество