ДСБ се управлява по милиционерски

ДСБ се управлява по милиционерски

„Ген.Атанас Атанасов управлява ДСБ по милиционерски, ние не сме съгласни с някои политики на партията, с уронването на демократичността и плурализма, има нарушения на Устава, затова цялото ръководство на общинската структура си подадохме оставките.

Това заявиха днес  досегашната лидерка д-р Виктория Каракостова и заместниците и Калоян Ханджийски и арх.Катя Симеонова.  „Ние ще се върнем в партията, когато се промени нейното управление, казаха още те и добавиха,че нямат намерение да ходят в други партийни структури,каквито слухове плъзнали.

С напускането на ръководството  настъпи разцепление в малобройната им структура, в която са активни не повече от 30 члена. В ДСБ се очертаха ясно два лагера-едните противници на ген.Атанасов ,а другите -негови подръжници.

Веднага след напускането на ръководството се избра ново. Но разправиите не спряха.

Старото ръководство смята,че новите водачи са нелигитимни, както и събранието им.

 Те са предали документите за провелото се изборно партийно събрание на прокуратурата, очакват те да се произнесат има ли фалшиви подписи или не.

„Ние правим това, за да покажем как работи ДСБ и защо ние не одобряваме тези схеми да се изхвърлят неудобните, казаха още на брифинг старите ръководители.

Проблемите тръгнали от изборите ,когато се редели листите, а от София ги префасонирали, както е угодно на ген.Атанасов. Същото нарушение било направено и при избора на делегати за конференцията в София, на която за лидер отново е избран генерала. Старото ръководство е против него и затова са били подменени в последния момент.

Подобни проблеми има и в други структури в страната.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика