Адвокат Албина Анева влезе в националното ръководство на партията на Мая Манолова- "Изправи се България"

Адвокат Албина Анева влезе в националното ръководство на партията на Мая Манолова- Изправи се България

Вчера бе учредена  партията   Изправи се България, 867 делегати от цялата страна избраха за свой лидер  Мая Манолова. От Пиринско в новия национален съвет влезе известната благоевградска адвокатка Албина Анева, тя ще ръководи и структурите в Пиринско.

 

„Изчакахме 130 дни, дадохме толеранс и видяхме посоката. Стига толкова с подмяната.

Днес учредяваме социалната партия на обикновените хора – „Изправи се, България“. Партията ще се бори за пенсионерите, работещите хора, дребните земеделски производители, самостоятелните майки, хората с увреждания.“ Така обясни мотивите за създаването на новата партия Мая Манолова.

По думите и  партията няма да е като никоя друга, защото вместо партийни организации стъпва на инициативни комитети и протестни групи, които се борят за различни каузи. Г-жа Манолова се ангажира, че не „групите за действие“ ще работят за началството, а ръководството ще работи, за да им помага да постигат каузите си.

„Заемам се с трудовата реформа в държавата! Трябва ни нов социален договор. Българите са работещи бедни! Докарани до бедност, въпреки труда си.

Нов социален договор – за голямата трудова реформа в полза на трудещите се: стремглаво увеличаване на минималната работна заплата, но с не по-малко от ръста на цените на малката потребителска кошница; въвеждане на почасово заплащане на труда; поетапно въвеждане на 4 дневна работна седмица; регламентиране на хоум-офиса.

Това е една от трите основни каузи, с които се заема новата партия редом с борбата с корупцията и опазването на зелена България.

Ръководството на новата партия се състои от 37 члена като в него има представители на всички региони на страната и от различни професии. Най-голям е броят на юристите – 10, освен тях в Националната оперативна комисия влизат граждански активисти, предприемачи, мениджъри, лекари, учители, медицинска сестра, актьор, режисьор, енергиен експерт, защитници правата на хората с увреждания…

 

Коментари към новината

Още новини от Политика