Ексдепутатът от ИТН в Пиринско Георги Попов заряза партията на Слави Трифонов, оглавява „Български възход“ в Пиринско

Георги Попов
Георги Попов

Ексдепутатът от „Има такъв народ“ в Пиринско Георги Попов заряза партията на шоумена Слави Трифонов и вече е сред активистите на бъдещата партия на ексслужебния премиер Стефан Янев „Български възход“. Партията още не е учредена, но във Фейсбук вече има създадени групи със същото име.

Георги Попов е администратор на групата ПП „Български възход“ за област Благоевград и първото му послание към бъдещите симпатизанти е твърде бланкетно и клиширано: „Здравейте! Нека си подадем ръце и заедно да работим за възхода на България!”. Харесали са го малко над 50 човека от наброяващата до вчера 358 последователи група. Сред 17 коментари с пожелания за успех се откроява един по-пиперлив от Георги Ханджийски, който е задал въпрос „право куме в очи“: „Да не се окаже поредният американски проект! Или следващите ИТН ?”, на което Георги Попов е отговорил: „ИТН изигра своята роля и разчупи статуквото! Аз се гордея, че съм бил част от това! Но днес е време да надградим и отрегулираме процесите!”.

Това изглежда хич не се е понравило на Георги Ханджийски, който репликира: „Да надградим и отрегулираме процесите? Бог да пази България! А се оправях да се прибирам вече в България да работя за благото й. Явно още дълго ще си стоя в чужбина“, отсича той и добавя, че от 8 г. работи в Германия и има успешен бизнес в областта на рекламата. Доскоро симпатизирал на Стефан Янев и на Кирил Петков, имал контакти с депутати от партията на промяната, предлагал им успешни примери от немската система, които те приложили, без да му кажат едно „благодаря” и преди няколко дни ги изтрил.

„Вече не вярвам на никого, без значение какви звезди ще сваля. Нагледах се на лъжи и измами, а единственото, което искам, е да живея в България и да живея нормално, докато всички около мен живеят по същия начин“, завършва Георги Ханджийски.

Този коментар е показателен за ниското доверие на българите към политиците. Как новопрохождащите политици ще привличат симпатизанти в тежката социална и икономическа криза и в ситуация на несигурност заради войната между Русия и Украйна? Това попитахме доскорошния ексдепутат от ИТН Георги Попов, който заяви следното: „Аз се гордея, че бях част от „Има такъв народ”, тъй като това беше партията, която свали ГЕРБ от власт. За съжаление в двата кратки парламента, в които бях депутат, не успях да направя нищо за моите избиратели от Благоевград. Аз напуснах ИТН, но се разделихме без драми. Аз съм привърженик на президента Румен Радев, а новата партия на ген. Стефан Янев е по-близо до президента, отколкото партията на Слави Трифонов. На 5 май ген. Янев ще обяви Инициативния комитет и ще отправи обръщение към хората. След това ще бъде насрочено учредително събрание на партията и ще бъдат създадени местни структури. Групата ни във Фейсбук бе създадена на 30 април и за 3 дни имаме над 350 последователи“, заяви за „Струма“ Георги Попов, който работи като юрист в София.в.Струма

 

Коментари към новината

Още новини от Политика