Ретропарадът финишира в Банско, вижте кой е големия победител

Ретропарадът финишира в Банско, вижте кой е големия победител
За 19-ти поред път, организираният от Автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“ гр.Благоевград парад на стари автомобили и мотоциклети финишира тържествено в гр. Банско. Председателят на клуба Андрей Андреев отчита два рекорда в тазгодишното издание – над 150 участника , една трета от които участват за първи път. В парада участваха и собственици на коли от съседните Сърбия и Република Северна Македония.
Тесен се оказа централния площад в Банско за излъсканите до блясък ретро машини, за които собствениците им не жалят време, грижи и средства. На едно място беше събрана техника от различни епохи, произведена с различни технически възможности, концепции и цели.
Големият победител в XIX Автомобилен ретропарад е Георги Христов от с. Огняново, който участва с 9 автомобила. Наградата му беше връчена от кмета на община Банско Иван Кадев.
Банско не само беше съорганизатор на шествието, но, чрез трима банскалии, и участник в парада. Градът ни бе представен достойно от Николай Дундов с Мерцедес 190 (1989 година), Илияна Чолева с Лада-7 и Божидар Димитров с Лада-5

 

Коментари към новината

Още новини от Любопитно