Кметът Иван Кадев на прием при президента Румен Радев

Кметът Иван Кадев  на прием при президента Румен Радев

След двегодишно прекъсване, президентът на Република България Румен Радев отново бе домакин на приема по случай 24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура. На приема присъстваха премиерът Кирил Петков, Министри, бивши Президенти, Омбудсманът на Републиката, представители на съдебната и местната власти, учители, творци, дейци на културата, военни, депутати и представители на вероизповеданията у нас.

"Буквите, езикът, културата, са нашият общ дом. Те са вградени здраво в темелите на българската държавност и идентичност. Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната мисия да бъдем държави на духа. Наш дълг е тази историческа за България мисия да се утвърждава и днес. Това е призванието на всички родолюбци и просветители, които осъзнават своята отговорност към отечеството и света, и към бъдните поколения". С тези думи президентът Румен Радев започна приветственото си слово.

По покана на президента Румен Радев на церемонията присъства и кметът на Община Банско Иван Кадев, който сподели:“като основен приоритет в моята управленска програма е залегнало развитието на образованието в Община Банско“.

Приемът бе открит с Националния химн на Република България и известния като химн на българската просвета „Върви, народе възродени“, в изпълнение на Детския хор на Българското национално радио.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество