Депутатите Гюров и Табутов зоват съветници да бойкотират проект на благоевградския кмет, той бесен

Така изглежда днес аквапарка
Така изглежда днес аквапарка

Депутатите от „Промяната продължава“ Андрей Гюров и Владимир Табутов призоваха днес общинските съветници на Благоевград да не гласуват проект предложен от кмета  Илко Стоянов.

Кметът на Благоевград е внесъл в общинския съвет предложението за поемане на дълг от над 17 млн. лв. по линия на ФУГ/Фонд за устойчиви градове/ за строеж на аквапарк, паркинг и реконструкция и разширяване на парк „Бачиново“.

Намираме, че заемът за предложената идея е неудачен, защото няма да реши нито един проблемите, пред които са изправени гражданите на Благоевград – липсата на инвестиции и работни места, лошото състояние на улиците в града и липсата на достатъчно зелени площи.

Призоваваме общинските съветници да отхвърлят предложението и сами да станат инициатори на добри идеи и качествен обществен разговор за развитието на общия ни дом - Благоевград.”, това казват в свое становище разпространено писмено депутатите Андрей Гюров и Владимир Табутов.

Позицията им вбеси кмета Илко Стоянов, който  заяви:

„Когато двамата гласуваха в парламента  заем в размер на 7,3 млрд лева нямаше проблем,а за нашия град и неговото бъдеще има проблем.

Моят апел към тях е да свършат нещо за Благоевград и да намерят тези 17 млн.лева безвъзмездно за града , имат си правителство и министри. Да вземат нещо да направят за общината и да положат грижи, коментира Стоянов.

Откакто са станали депутати въпросните господа не са се срещнали с кмета на града, въпреки че той е отправил покана към тях за среща. Гюров и Табутов са непознати и за благоевградските медии, нито един път до сега не са се срещали и с тях.

Благоевградският кмет организира обществено обсъждане по темата за заема, чуха се разнопосочни мнения от гражданите. В града хората са разделени по темата.

„Има и политически и икономически интереси,но важното е да се гласува в общинския съвет по съвест. Аз не искам на всяка цена проекта, но няма да допусна застрояването на парк“Бачиново“,защото за там ясно прозират сериозни строителни апетити,коментира още Илко Стоянов. В общинския съвет има и предложение да се проведе референдум за проекта и поемането на дълг.автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество