Общинският съвет отхвърли проекта на кмета за Бачиново

снимка-Радио Благоевград
снимка-Радио Благоевград

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложението на кмета Илко Стоянов с дълг от 17 млн.лева да се реновира и обнови аквапарка и парк Бачиново. Направи се поименно гласуване. Резултатът бе 18 гласа за, 16 против, 4-ма въздържали се, предложението не се приема. В залата присъстваха и граждани, които ръкопляскаха при обявяване на резултатите.

В дебатите преди гласуването повечето съветници заявиха,че не са против развитието на Благоевград, но не с цената на заеми. Радослав Тасков пък заяви,че е имало натиск върху него и други съветници да променят решението си,но той не се плашил и оставката винаги била в джоба му.

Кметът Стоянов обяви,че проекта не му е самоцел, но в момента такъв е програмния период, в който кандидастват за дългове и проекти и другите общини в България. Той обясни,че от тук нататък ЕС няма да дава безвъзмездни пари за проекти и това трябва да го знаем.

Съветниците от ГЕРБ и БСП пък заявиха,че нямат намерение да гласуват за едни красиви картинки без сметки и без техническа документация. Според тях риска е огромен за общината, а и приоритетите на града са други.

Коментари към новината

Още новини от Общество