Село Елешница приема рафтингари за два дни

Село Елешница приема рафтингари за два дни
Елешница приветства „Традиционен воден поход по р. Места“, организиран от „Клуб по воден туризъм“ – Хасково. За поредна година китното селце ще приеме рафтинг приключенците от 3-ти до 5-ти юни.
По програма в 14:00 часа в петък ще бъде даден старт на спусканията по р. Глазне от с. Баня до базовия лагер в Елешница. На следващата сутрин спусканията продължават по р. Места от преди моста за с. Гостун до "Момини кули". За финал на похода, в неделя трасето ще бъде повторено.
Организаторите на мероприятието изказват огромна благодарност към кмета на с. Елешница. Повече от 8 години г-н Сашо Мицин оказва съдействие в създаването на палатков лагер, намиращ се край един от минералните извори в селцето, посреща и изпраща любителите на екстремните спортове и се грижи престоят им да бъде изпълнен с много положителни емоции.
Всеки, който желае да се впускане във водното приключение, може да го направи с предварителна заявка и уведомление към организаторите. „Желаещите трябва да са напреднали в начинанието, понеже части от трасето не са подходящо за начално обучение.“, поясняват от клуба по воден туризъм.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество