Психиатри спорят нормална ли е Кристина, жената която закла с 60 удара с нож двете си деца

Психиатри спорят нормална ли е Кристина, жената която закла с 60 удара с нож двете си деца

Четирима психиатри не успяха да убедят съда в Благоевград дали Кристина Дунчева е нормална или психично болна,за да се прецени може ли да носи наказателна отговорност. Фактите сочат,че тя е убила двете си деца на 3 и 5 годинки с кухненски нож като е нанесла общо 60 удара в телцата им.

Въпреки това една част от психиатрите заявиха,че тя е нормална и може да бъде съдена, а други пък категорично казаха,че тя е болна.

В рамките на днешното съдебно заседание бяха изслушани 4 вещи лица.

В съдебното заседание беше приета изготвената от тях комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза.

С цел изясняване на здравословното състояние на подсъдимата и възможността й да участва в съдебното производство, съдът назначи разширена комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, която да бъде изпълнена от 5 вещи лица.

Делото е отложено за 11.07.2022 г. от 09:30 часа.

Припомняме, че Дунчева от Сандански бе арестувана на 19 ноември м.г., когато закла двете си деца - 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. "Скопие" в Сандански.

 След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това отново бе върната в килията. Известно време тя лежа и м благоевградската болница. Хората, които са я видели категорично разказват,че тя е невменяема, дори не помни какво е извършила.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е била системно насилвана от мъжа, с когото живеела на семейни начала - Георги Трайков, и от баща му - психически, физически и сексуално.

Вече година и половина се точи делото по казуса заради лекарите,които не са единни в мнението си спрямо жената.

Коментари към новината

Още новини от Право и ред