Инвестират 8 милиона лева в електромрежата на област Благоевград

Инвестират 8 милиона лева в електромрежата на област Благоевград

Новите собственици на ЧЕЗ - "Електрохолд", обещаха инвестиции на електропреносната мрежа в Благоевградска област. Ръководителят на дружеството обсъди мерките с губернатора Валери Сарандев.

Акцент в работата на Електрохолд ще бъде електронното обслужване, като към момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компания Електрохолд Продажби и над 90 процента от услугите на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад. Друг фокус ще бъде върху дигитализацията и модернизацията на мрежата.

През настоящата година ще се вложат 8 милиона лева в мрежата в региона. Сред най-значимите проекти са реконструкцията на мрежа ниско напрежение и монтирането на дистанционно обслужвани електромери в Благоевград, Банско и Разлог на стойност 1 млн. лв. Близо половин милион лева ще бъдат вложени в реконструкция на въздушни линии, които захранват 85 населени места в общините Разлог, Якоруда, Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Благоевград. Компанията ще модернизира възлова станция в Мелник за 160 000 лева, а други 320 000 лева, ще се инвестират в нови трафопостове в селата Дъбница, Мосомище, Огняново, Лъжница и Хърсово.

Мащабна реконструкция на мрежата за над половин милион лева предстои в села в общините Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Белица, Гърмен, Струмяни и Сандански.

За присъединяване на нови клиенти ЕРМ Запад ще похарчи 2 милиона лева.

Коментари към новината

Още новини от Бизнес