Най-новите и модерни технологии, събрани в училищен кабинет в Симитли

Най-новите и модерни технологии, събрани в училищен кабинет в Симитли

Най-новите технологии в сферата на образованието са събрани в кабинета по природни науки, който се откри в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Симитли.

Кабинетът е оборудван със средства в размер на 46 600 лв. от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки и профилираната подготовка”;  той  е съфинансиран и със средства от училищния бюджет в размер на 7382,66 лв.

Първи, които ще ползват новия технологичен кабинет, са учениците от 8. „А” клас, които са избрали да изучават учебните предмети биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда, в профил „Природни науки” с разширено изучаване на английски език.

Учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап и учителите по природни науки ще могат да се обучават в една интерактивна образователна среда, ще имат възможност да използват най-новите дидактични средства и материали за провеждането на интересни опити.

Учебният кабинет е ремонтиран и обновен със свежо боядисани стени, с нова подова настилка, съобразена с изискванията и спецификата на дейността в лабораторния център. Проектирана и изградена е ВИК за нуждите на химичните изследвания. Лабораторният център е обзаведен със специализирани мебели – 5 броя маси по 6 места за сядане, удобни и практични работни места, мултифункционално бюро, шкафове с витрини за поставяне на колби, епруветки, учебни табла и модели.

По Националната програма стаята е оборудвана с апарати, нови измервателни уреди, стъклени прибори, лабораторни набори за провеждане на лабораторни упражнения и демонстрации. Монтирана е бяла дъска с интерактивен екран.

Интерес предизвикват у учащите се иновативните дидактични средства и помощните учебни материали: Телескоп Skyline BASE 100 S, Атом 3D модел, Слънчева система GEO20, голям комплект Оптика със стенд, Мултицет ученически,  набор от органична и неорганична химия…

В класните и извънкластите занимания ще бъдат използвани многобройни и разнообразни табла, модели и релефни табла по химия и ООС, биология и ЗО и физика и астрономия: Атоми и молекули, Окислителни и редукционни свойства на елементите, Слънчева система, Оптика, Костна и слухова система на човека, Анатомия на сърцето, Мускулна система; релефни табла за Риба, Жаба, Развитие на човек, Развитие на животно; модел Око на човек, модел Ухо на човек, модел Човешка хромозома, модел ДНК структура, модел Бензинов двигател, модел Дизелов двигател, модел Преобразуване на енергия и др.

Голям е броят на дидактичните материали и средства, които ще могат да бъдат използвани в урочната дейност от учителите по природни науки и от учениците.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество