Слави Трифонов предаден: Научих, че депутати от ИТН напускат. Изпитвам срам и облекчение!

Слави Трифонов предаден: Научих, че депутати от ИТН напускат. Изпитвам срам и облекчение!

Парламентарната група на ИТН се разцепва, а в 47-ото Народно събрание ще се появат и първите депутати-номади.

 

"Току-що получих информация, че депутати от „Има такъв народ“ ще напуснат парламентарната ни група. И ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане."

 

Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че предателството си е предателство и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях", пише още Трифонов.

"В крайна сметка, за мен властта може да не е самоцел, но за други явно е. Те трябва сутрин да се гледат в огледалото. Такъв е животът. Истината е, че от цялата тази история изпитвам срам, но и облекчение. Защото в битка е по-добре до рамото ти да има приятели, отколкото предатели", заключава лидерът на ИТН.

 

Написаното от Трифонов се появява след като в ранния следобед медии твърдяха, че между седем и осем депутати от "Има такъв народ" ще подкрепят Петков и Василев вместо да последват Трифонов в повелята за напускане на управляващата коалиция. 

Отцепниците ще излязат от групата на ИТН, въпреки че още нямат твърда уговорка с "Продължаваме промяната", а тепърва ще очакват оферти за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите независими депутати към ключово гласуване.

Те се организират от подалия оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството. 

В групата нови независими депутати са досегашната организационна секретарка на ИТН Виктория Василева (за която се твърди, че после се отказала и останала при шоумена), Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев.

 

Епицентър. бг припомня, че  само до преди ден от ИТН не очакваха да се появят предатели в техните редици. "Има такъв народ" не очакват пробив сред депутатите си", заяви в събота  председателят на парламентарната група Тошко Йорданов, "убеден в морала на колегите си". Той не допускаше, че техни съпартийци ще подкрепят или преминат към "Продължаваме промяната", което днес вече е факт.  "Ако някой от колегите ми, в което се съмнявам, реши да бъде предател, просто ще бъде предател и толкоз", коментира той в тв и радио ефира.

"Каквото и да ви говорят знайте, че става дума за пари. Това, което стана, не е било неочаквано, ние отдавна го усещаме и имаме такива индикации. Имаше хора, които от начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи това, което се случи сега", заяви от своя страна Христо Петров от „Продължаваме промяната”.Епицентър.бг

 

Коментари към новината

Още новини от Политика