Лео Кадели по случая с отнетите деца в Петрич: Трябва психологическа помощ и за фамилията, за да осъзнаят какво е да си родител

Лео Кадели по случая с отнетите деца в Петрич: Трябва психологическа помощ и за фамилията, за да осъзнаят какво е да си родител
 
Случаят с отнетите деца в петричкото село Кърналово трогна хиляди хора. Местните с чиста съвест се заеха да помагат. Има и друга гледна точка обаче, тази на Лео Кадели, човекът който помага на закъсали българи.
"Получих десетки пъти този сигнал. Отварям публично, първо заради хората, които ми вярват и ме следват и второ защото не мога физическо да отговорям на всяко съобщение.
Знам за случая и следа. Според опита,който имам в тази дейност (над 6 години) социалните са постъпили абсолютно правилно да ги отнемат. С родителите трябва да работят психолози и опитни хора, за да бъдат интегрирани и да разберет смисъла и отговорността на думата РОДИТЕЛ.
Видях и клипове, и снимки и там мизерията е ужасна, да не говорим че може има и болести, в които децата ръстът. Тази мизерия не идва от бедността, а или от мързела или от незнание. И двете не са добре за децата.
Моят съвет е да се работи активно с родителите, да им се обясни отговорността, когато имат напредък с манталитета, тогава да се връщат децата при тях. Също така тогава да има каквото да е било като материална помощ. Другото е просто безсмислено. Вие хубово ще давате в момента, но какво се случва като това свърши? Обмислям вариант да взимам тези родители и да отида да направя среща със социалните в Петрич (разбира се при тяхно желание). Ако те искат, телефона ми е 0898 366 113.
Кой от вас би се съгласил да живеят деца в подобни условия при здрави родители? Не, не ги съдя нито ги нападам, напротив искам да им помогна, но преди това трябва да разберат добре думата РОДИТЕЛ. Не се отнемат е така деца без многократно забележки.
Нашата платформа, за да поеме отговорност за някаква помощ и връщането на децата, трябва да сме сигурни, че родителите разбират какво означава мизерия (тя е много различна дума от бедност) и тогава разбира се,че ще помогнем не с каквото можем, а с каквото трябва.
Ще чакам обаждане от родителите и тогава ще тръгна за Петрич.
Благодаря за вниманието и да се надявам,че гледате малко повече и преди и след една случка или решение.
Интеграция липсва, а не материалното,казва Кадели.
Той повдига правилно  въпроса,че освен отнемане на децата, държавата трябва да осигури и психологическа помощ за тези родители.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество