Трусове в БСП-Благоевград,структурата изпаднала във финансов колапс под ръководството на Любен Милев

снимка архив
снимка архив

Организацията на БСП в Благоевград отново е на нокти заради лидера си. Социалистите са се видяли в чудо от неговия стил на работа и разпространиха писмо до медиите, в което казват,че този път труса е финансов. Старите кадри искат Корнелия Нинова да дойде в Благоевград и да разреши спорните им проблеми и да чуе хората какво мислят.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

 

Общинската организация на БСП в Благоевград претърпя нов проблем, но този  път той е от  финансов характер. Парите в БСП са свършили  и Любен Милев е предприел стратегия за уволнение на служителите в края на м. Юли. Както е известно на щат в ОБС на БСП-Благоевград се водят две сътруднички-Валентина Рангелова и  Евелина Георгиева, които били  на пълен щат и 8 часов работен ден. След възникналият финансов  колапс, Любен Милев ги извикал и  им казал, че ще ги съкращава, защото няма пари и, че те двете минават на 4 часов работен ден и  на половин щат от началото на м. Август. Трябвало да си изготвят и график коя ще служи сутрин и коя следобяд.

Служителките са втрещени от развилите  се събития, тъй като такава  репресивна мярка  досега не е била прилагана. Те споделят, че Любен Милев еднолично взема решението за тяхното съкращаване  и  по този  начин грубо нарушава  устава на  партията. За да се реализира такова решение е нужно  то  да бъде предложено от ИБ на БСП-Благоевград и одобрено  от Пленума на партията. Такава процедура не е реализирана, а Любен Милев, без знанието и решение на ИБ и на Пленума, еднолично ги заставя да  напуснат постовете си, използвайки  летаргията от летните почивни дни.

Редови социалисти се възмущават, защото откакто партията съществува в Благоевград, такова некомпетентно поведение  и  противоуставно действие не се е случвало. Как ще уволнява двете дългогодишни служителки, като организацията в града има над 45 Основни партийни  организации, селски организации, работа по отчетни събрания, подготовка и провеждане на конференции, пленуми и други обществено-политически мероприятия и подписки и инициативи. През 2019 г. предстоят и избори за Европейски парамент и  местни избори, а Любен Милев съсипва партията политически и организационн и няма кой да върши целия обем от работа.

Стари  редови  социалисти също  недоумявят какво става с финансовата дисциплина  в партията. По принцип финансовите потоци се увеличават, след като БСП има 80 народни представители в 44 НС и държавната субсидия е около 9-10 млн. лв. годишно, а Корнелия Нинова увеличи близо два пъти финансовите средства към всички местни организации, за сметка на националното ръководство на Позитано 20. Събира  се и  членски внос от членовете на партията, правят се дарения и  др., а някои по-големи мероприятия се финансират от Централата на БСП-София.

Назрява сериозно напрежение в редиците на БСП и вече се  обсъжда варианта за подписка с искане за  Конференция и цялостна ревизия на управлението на Милев, който освен политически съсипва партията в Благоевград и  финансово. Ще бъде сезирана и Централната контролна комисия на БСП, както и националното ръководство на партията на Позитано 20 за неправомерните действия на Любен Милев, който действал по-скоро като „милиционер“, а не като председател на БСП в града.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика