Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв. „Струмско“

Министерски съвет отпусна близо 200 хил. лева за възстановяване на опожарения блок в кв.  Струмско

По настояване на кмета на Благоевград Илко Стоянов, Министерски съвет отпусна 198 600 лева, които ще бъдат насочени за проектиране и възстановяване на бл. №18 в кв. „Струмско“, който бе засегнат от пожар в края на миналата година. Те са разпределени  с постановление №154/05.07.2022 г., в резултат на подготвена цялостна документация от страна на Община Благоевград,  по закона за държавния бюджет за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Предстои да бъде проведена обществена поръчка за избор на изпълнител, а в рамките на до 2-3 месеца ще започнат и реалните СМР дейности.

От момента на възникване на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната подкрепа на нуждаещите се хора от засегнатия блок. Заявилите желание семейства бяха настанени в жилища от резервния фонд на Общината. Беше направено обследване на блока, което Община Благоевград пое като разход, беше назначена и външна експертна комисия за оглед, освен това бяха закупени и необходимите телескопични подпори и същите бяха монтирани безвъзмездно. В края на миналата година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите семейства.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика