Вандали вилнеят в Благоевград, трошат фонтани и лампи,едни са заловени на място

Вандали вилнеят в Благоевград, трошат фонтани и лампи,едни са заловени на място

Вандали са се развихрили в Благоевград и трошат общинско имущество. С големи усилия общината успя миналата седмица да възстанови неработещ фонтан от години в градската градина. Радостта на местните хора бе само за ден. Веднага вандали го потрошиха. Ден след това пък бяха потрошени лампите на парк Бачиново. Поврежданията предизвикаха гнева на хиляди благоевградчани в социалната мрежа и предизвика разследване на случаите от общинарите.  Оказа се,че пияни сватбари са потрошили фонтани, а лампите са увредени от пияни бейзболисти, чужденци, които са на спортен форум в Благоевград.   

Непосредствено след двете вандалски прояви и на двете засегнати места са пристигнали екипи от Звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. В парк „Бачиново“ служителите са установили извършителите и е подаден сигнал в ОДМВР. На заловените на място вандали им е съставен акт като нанесените щети ще бъдат възстановени от извършителите.
Инспекторите, работещи към Общинското звено обаче са с ограничени правомощия по отношение на последващи действия след установяване на извършителите на подобни прояви.
В тази връзка Община Благоевград призовава ръководителите на ОД МВР да разпоредят прилагането на по-активни и по-твърди мерки спрямо вандалските актове, които изглежда зачестяват в града ни.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество