Служителите на ОП“Озеленяване“ в Благоевград се разбунтуваха и не излязоха на работа днес

Служителите на ОП Озеленяване  в Благоевград се разбунтуваха и не излязоха на работа днес

Служителите от общинското предприятие „Озеленяване“ в Благоевград се разбунтуваха тази сутрин и отказаха да излязат да работят. Формалният повод е уволнението на техни началници, те не са съгласни с това и искат да бъдат изслушани от кмета Илко Стоянов.

Над 50 човека се събраха днес на сборния пункт в парк Македония от където получават задачите за работния ден и заявиха,че няма да работят докато не бъдат чути. Според тях в предприятието има сериозни проблеми, цари хаос. Няма добра организация, няма и справедливо заплащане. Не са им подсигурени работни облекла, вода за деня.

„Работим като улични скотове, притърчваме за тоалетна където намерим-я у храстите, я по заведенията. Тия дето събират шума имат по-нисък коефицент и взимат по-малко, а другите дето поливат -по-висок,  работим под стрес и напрежение , непрекъснато ни заплашват с уволнение, оплакаха се работниците.

Явно е,че във фирмата има проблеми, защото при проверки често някои са засичани пияни и неадекватни,не се работи качествено. Работниците не отричат ,че има  подобни неща, но казват, че до сега никой не им е направил събрание, да говорят с тях и обвиняват ,че проблема е в липсата на добра организация.

Кметът Илко Стоянов ще се срещне с работниците днес следобяд, за да чуе проблемите на служителите.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество