Съветниците на Банско дадоха зелена светлина за изграждането на летище в курорта

Съветниците на Банско дадоха зелена светлина за изграждането на летище в курорта

В местността „Каранджийница“ в Банско ще бъде изградено летище за малки самолети с летателна писта до 800 метра, площадка за хеликоптери и съпътстваща инфраструктура, съобщиха от пресцентъра на общината. На свое заседание общинските съветници в Банско допуснаха изработване на проект за частично изменение на Общия устройствен план на Банско в местността „Каранджийница“. Това е важно решение за общината и се чака от години. Инвеститорът е българска фирма.

На заседанието на Общинския съвет – Банско бяха разгледани и взети решения по общо 19 точки. Общинските съветници одобриха промяна на инвестиционната програма на общината за 2022 г., актуализиран е и размерът на наемите на жилищни и нежилищни имоти, които са общинска собственост. 

Отчет за дейността на съвета и неговите комисии за първото полугодие на годината представи председателят на съвета в Банско Костадин Загорчин, а кметът Иван Кадев докладва изпълнението на решенията на местния парламент, посочват от пресцентъра. 

С единодушно решение съветниците приеха предложението на д-р Георги Тасев (кмет на община Банско в периода 1999 - 2003 г.) да бъде връчен почетният знак на Банско на Йозеф Хофман, който чрез председателстваната от него асоциация „Humanitäre Hilfe Korschenbroich“ е направил големи дарения на общината в периода 1998 - 2003 г. 

Коментари към новината

Още новини от Бизнес