Калпава държава! Нови 100 хиляди лева се търсят за ремонт на осветлението на тунел“Железница“, от 6 дни е тъмен и опасен

Калпава държава! Нови 100 хиляди лева се търсят за ремонт на осветлението на тунел Железница , от 6 дни е тъмен и опасен

100 000 лв. са нужни, за да светне отново тунелът на Е-79, между Благоевград и Симитли, който е неосветен от 29 юли.

Причината за тъмнината в тунела по най-натоварената пътна артерия в страната е разбит и ограбен трафопост. Кражбата е констатирана преди 6 дни,съобщи днес БНР.

Както Пирин Нюз пише от известно време тунелът е като черна дупка, от години се правят ремонти върху ремонта и там никога нищо не е наред. Но заради тъмния тунел миналата седмица стана челен удар в него и добре,че катастрофата се размина без жертви.  Този път цигани са разфасовали трансформатора, който е под напрежение от 20 kV, взели всички ценни метали от него и така тунела угасна за пореден път.

Трафопостът е собственост на АПИ, респективно Областно пътно управление – Благоевград и се намира на черен път, вдясно от южния вход на тунела.

За ремонта на трафопоста са нужни 100 000 лв., за което е изготвено искане за отпускане от АПИ на нужните средства. А докато това стане, тунелът ще е без осветление. 

А опасното съоръжение вече е тъмно седми ден. Шофьорите да пътуват там с повишено внимание.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество