РИК-Благоевград започна работа за изборите

РИК-Благоевград започна работа за изборите

Днес се проведе първото заседание на РИК - Първи изборен район –Благоевградски за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., назначена с Решение № 1224-НС на ЦИК.
На първото заседание приветствие отправи областният управител Николай Шушков, който пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация, за да може изборният процес да бъде честен, справедлив и законосъобразен. Също така, областният управител изрази благодарност към последния състав на Народното събрание, че не измени Избирателния кодекс в последния момент и по този начин ще се работи с утвърдени правила. Той подчерта, че адмирира и машинното гласуване, което ще остане в секциите с над 300 избиратели, защото така работата на секционните комисии и на РИК се улеснява, а и съмненията за манипулация се свеждат до минимум.
Николай Шушков изрази благодарност към политическите партии и коалиции в областта, че веднага постигнаха съгласие по отношение на състава и ръководството на РИК и излъчиха компетентен и професионален състав.

Коментари към новината

Още новини от Политика