Листата на БСП в Пиринско е наредена,вижте я

Листата на БСП в Пиринско е наредена,вижте я

Областният съвет на БСП-Благоевград подреди листата за парламентарните избори на 2 октомври.

Кандидат-депутатите са 22-ма. Водач на листата е Корнелия Нинова, както вече е известно.

 Втори е професор Георги Михайлов, познат на социалистите от последните избори.

Третото място е за д-р Владимир Пандев. Четвъртото място е на лидерът на социалистите в Сандански, настоящ шеф в ДФЗ – Младен Тимчев.

На пето място са поставили  Богдан Боцев, който беше депутат от Благоевградско в няколко Народни събрания. Следва го водачката на социалистите в Петрич Йорданка Атанасова.

В листата е шефката на читалището в Белица Мая Падарева. Място в листата има и благоевградчанинът Милан Богдански-бивш съветник в града и баща на моделката  Алекс Богданска, Крум Палапулов от благоевградската организация, Димитър Малев от петричката. Кметът на Кресна Николай Георгиев също е кандидат за депутат.

Разложани също са с двама кандидати – кандидат-кметът на БСП през 2015 г. Пламен Ботев – №7, и бившият кмет на с. Баня Мария Юрганчева, която получи №16.

Иван Рабаджиев от Банско е 9-и.Следват Людмил Земеделски от Сатовча, който се занимава с производство на мебели, и Илиян Синадинов от Хаджидимово.

№12 , №14 и №20 са оставени празни за коалиционни партньори, които ще бъдат определени в София.Фаталното 13-о място е за Мария Парангелска от Струмяни.

Общественикът Иван Ижбехов от Гърмен е 17-и.№21 е Любка Барусова от Якоруда, а 22-ото място е отредено за кмета на Кресна Николай Георгиев.

Листата на БСП има попълнена и резерва, която фигурира под №23 – Елена Чучулайна, която е начело на младежката организация в Банско.

Листата бе подредена от Областния съвет на БСП с онлайн гласуване. В нея участваха повече от 60 номинирани от първичните партийни организации. Най-много кандидати – 10, беше изпратила община Благоевград, като от местните номинирани д-р Вл. Пандев бе с най-много предложения. Струма

 

Коментари към новината

Още новини от Политика