В Разлог ще сливат училища заради високите цени на горивата,ако се наложи

В Разлог ще сливат училища заради високите цени на горивата,ако се наложи

Временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог инж. Гърменов и зам. кметовете Иван Гюров и Гергана Колчева- Фарфарова проведоха среща с директорите на учебни заведения в града през изминалите два дни, по повод използването на общи сгради през отоплителния сезон на учебната 2022/23 година.

„Община Разлог не може да подпомогне финансово учебните заведения през отоплителния сезон, защото част от тях са държавни. За това представихме вариант, обсъден с РУО- Благоевград, който засяга не само учебните заведения, а и цялата общинска администрация. Общината взе решение да премести част от социалните услуги, в други сгради, без да се пречи на работния процес. Използването на общи помещения от общински и държавни училища е оптимален вариант за икономия на средства, като крайното решение е изцяло в ръцете на колектива на училищата.“, уточни инж. Гърменов.
След предложението от страна на Община Разлог, на проведеното общо събрание, директорите на начални училища бяха категорични, че имат готовност за използване на общи сгради в краен кризисен случай. Учебните заведения ще разчитат на допълнително финансиране от Министерството на образованието, като гарантират, че няма да се наруши качеството на образование и децата ще учат присъствено.

Коментари към новината

Още новини от Общество