Ловно – рибарско дружество „Сокол – 1911 г.“ с голям събор,кметът на Симитли специален гост

Ловно – рибарско дружество  Сокол – 1911 г.  с голям събор,кметът на Симитли специален гост

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов бе специален гост на тазгодишния събор на Ловно – рибарско дружество „Сокол – 1911 г.“.

 

По повод празника на ловците и рибарите бе подготвена богата и много разнообразна програма с участието на изявени фолклорни състави.

 

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим освети знамената на дружините, след което отслужи водосвет и освети вкусния курбан, който бе раздаден за здраве.

 

Председателят на ЛРД „Сокол – 1911 г.“ Иван Василев благодари на всички за присъствието и пожела на ловците и рибарите успешен отстрел и улов. Специални благодарности изказа и към кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, който е основен дарител на днешния курба.

 

От своя страна кметът Апостолов честити празника на всички ловци и рибари и допълни:

 

Много ми е приятно, че днес съм сред вас. Искам да ви пожелая наслука и да нямате никакви проблеми по време на лов. Нека все така да се събираме на хубави празници, както ни събира г-н Василев всяка година, с изключение на последните години покрай COVID – 19. Бъдете живи и здрави, много лични успехи и успешен ловен сезон!“

 

Празникът се проведе на поляните в благоевградския парк „Бачиново“, а присъстващите бяха стотици. Сред гостите бе и директорът на културната дирекция в Община Благоевград Силвия Домозетска, която поздрави събралите се от името на кмета Илко Стоянов.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество