Политическият пазар е отворен, за кой ще гласуваме?

Политическият пазар е отворен, за кой ще гласуваме?

Политическият пазар отново е отворен,предизборната кампания стартира, а с нея идва и въпроса: - А сега накъде, за кой този път да гласуваме?

Хората са стресирани от галопиращите цени и инфлацията ,която яде доходите им всеки ден. Септември е сезона за осигуряване на топлото през зимата. А шоковите цени на дърва,газ, пелети попари желанието на народа да слуша политическите послания още на старта на предизборната кампания.

От новините валят ежечасно тревожни информации и заигравките със страховете на хората вече е факт. Внушенията от екрана объркаха народонаселението- едни обещават режим на тока, други плашат с руска повсеместна инвазия, бабите се кръстят да няма война, трети казват-ще се оправим ,ако излезем от ЕС и НАТО. Цените на газа и петрола  ще доведат  до безработица и фалити и още,и още обещания за апокалипсис и финансов крах.

Е, как при такава токсична риторика хората да решат кой ще е новия спасител на България? За година и половина се изредиха де що партии се пръкнаха, но това не доведе до по-добър живот. Нищо,че се отчитат бомбастични успехи. Пак гледаме същия филм-крадене,лъгане на килограм, партийни назначения на наши хора, шуробаджанащина.

Промяната се оказа подмяна, а с разочарованието настъпва и безразличието,защото хората се умориха да чакат да дойдат достойните и моралните. А като гледат какво предлага политическия пазар, то е същото като преди и е ясно,че няма да роди нищо градивно.Всички чертаят червени линии, кълнат се, ама за какво бе хора?

Българинът иска да има читава държава, силна, работеща, с правила,държава ,която да му дава самочувствие.

А това няма как да стане с кандидати за депутати,които са навряни в листите само,защото са послушни, лицемерни и  знаят как да галят егото на лидера. Бърз полет над листите показва,как за няколко месеца едни хора са претърпели големи „метаморфози“-от една партия са акустирали в листите на друга партия. То идеите явно им сменят като носни кърпички или по-скоро няма значение,важното е да са в някоя листа. Келепирът прозира от всякъде, а народа е смятан за балък. И сега като се завъртят едни и същи евъргрийни по предизборните сбирки, та 30 дни хората ще са обичани и обгрижвани, ще има снимки с трудови женички,с колективи и пенсионери. Мед ще капе от устите на мераклиите за власт, затова народе,внимавай, не избирай този,който обещава светло бъдеще, а онзи,който е угрижен и не се страхува да каже истината!

автор- Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество