За два дни центърът на град Симитли се оживи от третия празник на СНЦ „МИГ Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“

За два дни центърът на град Симитли се оживи от третия празник на СНЦ  МИГ Струма – Симитли, Кресна и Струмяни

За два дни центърът на град Симитли се оживи от третия празник на СНЦ „МИГ Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ във връзка с изпълнението на Стратегията за СВОМР, посветен на популяризиране на дейността на организацията и успешно реализираните проекти чрез Стратегията, изпълнявана в периода 2017-2023. Представени бяха местните производители и бизнес на територията на общините Симитли, Кресна и Струмяни, културно-историческото наследство, традициите и обичаите.

Събитията започнаха вчера в 15:00 часа с официално откриване на празника. Офис на открито очакваше всички, които се интересуваха, за да получат по-подробна информация за дейността на Местна инициативна група “Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ и възможностите, които предоставя Сдружението, за кандидатстване през новия програмен период.

 

На площад „Септември“, гр. Симитли бяха представени вкусни изкушения и красиви изделия на местни производители от трите общини. Организиран бе уъркшоп на открито за представяне и демонстрация на местни обичаи и традиции.

В рамките на празника беше проведен тематичен форум „Инициативата интелигентни селища, като част от новата селскостопанска политика на Европейския съюз“.

За повдигане на настроението на всички присъстващи бе организирана и богата музикално-развлекателна, празнична програма: „Хепънинг с МИГ „Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ с участието на местни певчески и танцови състави от трите общини. Участие взеха ЖПГ „Синаница“ и МФГ „Синаница“ към НЧ „Култура – 1932“ – гр. Кресна, ЖПГ към ансамбъл „Мрамор“ – с. Илинденци, ЖПГ към НЧ „Гоце Делчев – 1958“ – с. Черниче, ЖПГ „Детелина“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – Симитли, МФГ „Веселие“ – Симитли, ДТС „Изворче“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – Симитли и ансамбъл „Веселие“.

Вторият ден от Празника на СНЦ „МИГ Струма – Симитли, Кресна, Струмяни“ продължи с провеждане на Годишна конференция в залата на местното читалище.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество