Хиляди пяха и се веселиха за „Честит празник, Симитли“

Хиляди пяха и се веселиха за  Честит празник, Симитли

След като миналата година тържествата по повод празника на Симитли бяха отменени заради пандемията от COVID – 19, тази година събитието се завърна с двойна сила и с още по-ентусиазирани зрители, които пристигнаха от различни краища на Благоевградска област, за да се насладят на богатата и много разнообразна вечерна програма, организирана от Община Симитли.

 

Сутрешните служби в църквата „Рождество Богородично“, шествието и поднасянето на цветя и венци пред паметника „Лъвчето“, а след това издигането на знамената на площад „Септември“ бяха неизменна част и в тазгодишната програма.

 

Кулминацията бе вечерният концерт, в който участие взеха любимият на всички ФТА „Веселие“ с ръководители Любомир и Калина Марянски, големият приятел на Симитли, който на всеки празник на града ни радва публиката Иван Дяков, заедно с красивата си дъщеря Ивана Дякова, ангелогласната Лилия Семкова, винаги усмихнатата Кристина Димитрова и любимците на младото поколения – Ариа и Меди.

 

Още с началото на празничния концерт стана ясно, че забавата ще е голяма, кръшни хора се извиваха пред сцената, като на тях се хванаха и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, и зам.-кмета на общината Евгения Георгиева, и секретаря на Община Симитли Гергана Стоименова, много служители на общинска администрация, общински съветници, кметове на кметства и други.

 

Кметът Апостолов поздрави всички жители на Симитли по повод празника, пожелавайки им здраве и щастие, както и още много хубави поводи, по време на които всички да се събират заедно, да бъдат обединени, каквото е най – силното качество на живеещите в нашата община, които не веднъж са показвали, че и в добро, и в зло винаги са заедно и винаги се справят с трудностите и проблемите – единни!

 

Красива заря озари цялото небе над симитлийско и показа надалеч, че красивата ни община, сгушена между четири планини, славеща се с името „Малката света гора на Пирина“, празнува!

 

Коментари към новината

Още новини от Общество