С протест срещу заема за Бачиново стартира днешната сесия на Общинския съвет в Благоевград

С протест срещу заема за Бачиново стартира днешната сесия на Общинския съвет в Благоевград

С протест стартира днес сесията на общински съвет в Благоевград. Граждани и политически лидери нахлуха в залата и държаха  плакати, показващи неодобрението към гласуваното на 16 септември решение за теглене на заем за реализиране на проекта „Бачиново“.

По време на сесията кметът Илко Стоянов се обърна към тях с думите, че този проект няма да се случи. „Проектът е невъзможен да се случи, защото нямаме време. Той е с европейско финансиране, със срокове, които текат и вече няма време.“, обяви Стоянов, прекъсван с викове от гражданите в залата. Той обясни, че след връщането на решението „за“ проекта от областния управител и поредното му влизане в съда, ще бъдат изпуснати всички срокове и възможност за кандидатстване по него. „Стигнахме до момента да си играем със страховете на хората. Няма връзка между данъците и проекта. Данъците не са вдигнати. Ако сте дошли за шоу, то резултатът е постигнат.“, обърна се към присъстващите граждани Стоянов.

Сред тях бяха кандидат-депутатите от ПП – Методи Байкушев и Андрей Гюров; от ГЕРБ – Росица Димитрова; от ДБ – Василиса Павлова и още няколко политически ангажирани лица като Наталия Димитрова и  напусналия съветник Красимир Роячки.

„Поощрявам ви за референдума, но един от организаторите изтегли точката за референдума лично по време на сесия. Това е г-н Янкулски. Ние нямаме нещо на всяка цена. Имаме по-важни точки като тази, която ще отпуши индустриален Благоевград“ , завърши Стоянов.

Коментари към новината

Още новини от Общество