Режим на уличното осветление в община Кюстендил

Режим на уличното осветление в община Кюстендил

Уличното осветление по селата в община Кюстендил минава на режим. Мярката ще бъде предприета след Димитровден – 26 октомври. Осветлението по улиците ще бъде изключвано за времето от 22.30 ч до 5.30 часа.

Предстоят срещи с ръководството на полицията в Кюстендил. Ще се търси засилено присъствие на полицейски служители в малките населени места. Ще има и видеонаблюдение, съобщи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

"Необходимо е да влезем в този режим в противен случай няма от къде да дойдат средствата. В момента компенсациите са абсолютно недостатъчни, за да покрият недостига на ресурс“, каза Паунов.

Мярката ще бъде до Бъдни вечер. Спестените средства за електроенергия ще бъдат дадени на селата. Кметовете ще изберат ключови обекти, върху които да се инвестира със средства от капиталовите разходи за 2023 година.

Паунов съобщи още, че се обсъжда повишаване на местните данъци и такси в общината. Очаква се първата стъпка да бъде към повишаване на данъка за сгради. Предложението е от 1,4 промила той да се увеличи на 2,5 промила.

„Объжда се и повишаване на такса смет“, каза още Паунов.Радио Благоевград

Коментари към новината

Още новини от Бизнес