Кметът Илко Стоянов подписа договор за финансиране на ул. „Промишлена“

Кметът Илко Стоянов подписа договор за финансиране на ул.  Промишлена

Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа договор за финансиране на дейностите по изграждане на улица „Промишлена“ с МРРБ.

Това е първата реална стъпка за реализиране на ключовия обект, който ще реши дългогодишен проблем, стоящ пред жителите на областния център на Пиринско.

Финансирането е осигурено в резултат на последователна и далновидна политика от страна на кмета Стоянов, както и градивен диалог с МРРБ.

Предвиденият финансов ресурс е в размер на 7 697 269.79 лева, като първоначално общинска администрация ще получи 50% от тях.

Към момента Община Благоевград не може да се ангажира със срокове за започване на СМР дейностите, тъй като процедурата се обжалва в КЗК още от самото й откриване и е възможно да се премине към сключване на договор с фирма изпълнител след приключване на законовите процедури.

Улица „Промишлена" ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово и „Ален мак“. С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният  трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.

Община Благоевград вече има изготвен проект за обекта, а само за няколко месеца кметът Стоянов успя да извади разрешително за строеж.

Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка. 

 

 

Коментари към новината

Още новини от Общество