В издирването на 12-г. Александър се включиха спасители от Банско,Разлог,Добринище и Благоевград

В издирването на 12-г. Александър се включиха спасители от Банско,Разлог,Добринище  и Благоевград

В акцията по  издирването на 12-годишния Александър се включиха и планински спасители от Банско,Разлог, Добринище  и Благоевград. За съжаление до момента детето не е открито, но търсенето ще продължи и през нощта от хилядите доброволци,които са в Перник.

" Участвахме в претърсването на гористи терени и пресечени местности около града. В издирването използвахме четири спасителни кучета и четири мотора. С настъпването на тъмнината обаче акцията на ПСС трябваше да бъде прекратена. Водачите на кучета и кучетата остават на място, за да продължат търсенето сутринта. В готовност сме да помогнем с още хора, ако бъдем призовани.
Искрено се надяваме, че момчето ще бъде открито и живо и здраво,това съобщиха от ПСС-Банско.

"Издирването се води с усилията на стотици служители на МВР, на Столичния инспекторат, със специализирана техника, с термокамери, хеликоптер се включи, гранична полиция, пожарна – да не забравя и да пропусна някой, пак има хиляди доброволци. Обхванат е огромен периметър, но за съжаление все още няма резултат. Температурите за съжаление през последните 2-3 дни са ниски в Пернишко и всеки един час е важен", каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

12-годишният Александър, който е с аутизъм, за последно е бил видян в района на Профилакториума в Перник вчера. Детето е облечено със сив суичър и е носило със себе си розова плюшена играчка.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество