Съвестен управник! Селски кмет прегази котка по невнимание, викна полиция и се извини на съселяните си

снимки Фейсбук
снимки Фейсбук

Селски кмет прегази котка по невнимание,извика полиция и се извини на съселяните си. Тази уникална постъпка шашардиса хиляди във фейсбук. Именно там кметът на  благоевградското село Рилци Крум Крумов  помести известие за произшествието адресирано до жителите на селото.

Постът гласи следното:

Уведомям Ви, че днес докато управлявах личният си автомобил по улицата "Илинден" в селото при внезапно изкочило животно на пътя, причиних пътен инцидент. За мое огромно съжаление прегазих котката. Непосредствено след инцидента съм сигнализирал органите на МВР. Предприети са всички необходими действия по ЗДВП, снети са ми обяснения, тестван съм за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Винаги съм приемал себе си за сериозен и отговорен човек и поради тази причина съм поел цялата отговорност за случилото се.

Радвам се, че в селото има бдителни жители със силно изразено чувство за справедливост, истински пример за гражданско съзнание, които за по - малко от 8 минути реагираха в интернет пространството.

Дълбоко и искрено съжалявам за случилото се, за съжаление никой не е застрахован.

И нека не забравяме Светото писание

Матей 7:1-6

"Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще ви съдят; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери. И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не усещаш гредата в своето око?"

 автор Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество