Община Благоевград спечели делото за високата такса смет от 2,9 промила,но от областната управа зависи дали тя ще влезе в сила

Община Благоевград спечели делото за високата такса смет от 2,9 промила,но  от областната управа зависи дали тя ще влезе в сила

Община Благоевград спечели делото за въвеждането на високата такса смет от 2,9 промила. Процедурата по гласуване в Общинския съвет бе обжалвана от областния управител Валери Сарандев в съда. Междувременно кметът Илко Стоянов се отказа от това голямо увеличение и поиска  такса смет да се вдигне на 2,1 промила. Съветниците гласуваха „за“, но и това решение бе обжалвано от областната управа.

Така се създала една голяма юридическа каша , каза днес на брифинг Илко Стоянов.

Според решението на съда от 1 януари догодина трябва да се въведе високата такса смет, а той и съветниците не искали това.

Но, за да се въведе по-ниската от 2,1 промила, трябвало областния управител Шушков сам да оттегли жалбата по второто дело, иначе благоевградчани ще бъдат натоварени.

Според кметът Стоянов нямало друг полезен ход в тази каша и умолява Шушков да загърби политическите си пристрастия и да вземе държавническо решение по казуса в името на жителите на община Благоевград.

Самият той щял да има разговор с областния управител.  

Коментари към новината

Още новини от Общество