Първа копка в село Баня на нов център за Спа и отдих

Първа копка в село Баня на нов център за Спа и отдих
“Първа копка” на Център за активен отдих, плувни спортове и СПА, в който се превръща минералният плаж в село Баня, направиха кметът на община Разлог инж. Гърменов, зам.- кметът Иван Гюров и Паскал Дойчев, концесионер на обекта.
Проектните дейности за изграждане на Центъра стартират с подравняване на терена и обновяване на 50- метровия и детския басейн.
Дейностите за големият воден обект са насочени към разделението му на свободна зона за плуване, с дълбочина 150 см. и 8 акватонични зони- с хидромасажни легла и джетове. Детският басейн, с дълбочина 50 см., ще бъде изцяло реставриран, с възможност за поставяне на различни водни атракционни.
Обширните зелени площи в дворното пространство следва да бъдат оформени, а съществуващите постройки към настоящия момент- преустроени и също обновени. Достъпът до открития бар и съблекалните, както и до всички съоръжения ще бъде съобразен и с нуждите на хората с физически увреждания.
“Надявам се, че с прозрачни и обмислени действия, поставяйки си общи цели за предлагане на най-добрите спа- услуги в района и разчитайки на опита и интереса на г- н Дойчев, ще успеем да превърнем Баня в един от най- известните и предпочитани места за отдих и балнео- лечение. Общите ни намерения са свързани и с достъпно ползване на услугите на Центъра както за местното население, така и за предлагане на съответните - на хора от цял свят.” , коментира инж.Гърменов.
“Убеден съм,че този комплекс ще бъде повод за гордост на жителите на община Разлог и предпоставка за развитие на туризма в цялата община.“, добави г-н Гюров.
Общите планове на Община Разлог и концесионера предвиждат обновените водни съоръжения да отворят врати през идната година, като за удобство на всички посетители до входовете ще бъдат обособени и паркоместа.
През следващите няколко месеца е предвиден и строеж на нова сграда за СПА, включваща масажни зони и зони за релакс, панорамни помещение, хамам с масаж, сауни, парни бани, помещение с душ легла, няколко басейна, част от които акватоничен, студен и с водопадна стена, джакузи и отопляема пейка. На първия етаж за удобство на всички посетители ще бъдат отворени ресторант с бар и външна тераса, както и солна стая. Новоизградената сграда е планувана да работи целогодишно.
Припомняме, че 32 – годишната концесия за минералния плаж в село Баня, бе спечелена от дружеството на г-н Дойчев през 2021 година, представяйки най- доброто предложение за строителство и управление на Спортно-оздравителен воден комплекс.

Коментари към новината

Още новини от Общество