Откриха сезона в Банско без сняг, благоевградчанин спечели чисто нова кола от играта "Ловци на съкровища"

Откриха сезона в Банско без сняг, благоевградчанин спечели чисто нова кола от играта Ловци на съкровища

Новият ски сезон бе открит в Банско без сняг. Гледката на Бъндеришка поляна не бе много приятна без бялата премяна,но това ще се промени до дни. Трябва само температурите да паднат под нулата, за да може 400 -те оръдия да произведат изкуствен сняг.

Въпреки необичайното топло време за старта на сезона се събраха доста гости и туристи.

Специален гост на събитието тази година беше Мария Хьофъл-Рийш, която е трикратен Олимпийски и двукратен Световен шампион по ски. Германката получи специален подарък от домакините от Юлен - брандирана кабина.

„В Банско винаги има сняг през декември“, обяви Жирардели, а Хьофъл-Рийш разкри, че тъкмо Марк я е убедил да се завърне край Пирин след 10 години, когато бе една от звездите на Световната купа.

„Тогава доста хора бяха скептични, че ще караме в България, но когато дойдохме, останахме очаровани – разказа германката, трикратна олимпийска и двукратна световна шампионка. - Сега вече когато дойде време за състезания в Банско, всички се радват, защото тук винаги всичко е перфектно. А сега имам повече време да разгледам и града, ходихме в някои от ресторантите. Жалко, че нямаше сняг, явно ще трябва да се върна още някой път, за да покарам отново по пистата.“

Тя получи златен медал от кмета Иван Кадев, койго откри официално сезона заедно с двама служебни министри – Илин Димитров (на туризма) и Весела Лечева (на младежта и спорта). Местните хотелиери и ресторантьори пък се представиха с кулинарно изложение на централния площад, а Хьофъл-Рийш и Жирардели вдигнаха наздравица с българско вино за успеха на предстоящия сезон.


“Щастлива съм, че съм в Банско и благодаря специално за голямата чест да имам собствена кабинка на лифта тук,” написа Мария Рийш в своя фейсбук профил.

За съжаление състезанието “Влез в отбора на шампиона” не се проведе, но присъстващите изпитаха късмета си в играта “Ловци на съкровища”. Николай Лекев от Банско спечели сезонна карта за ски, а голямата награда, отново чисто нов лек автомобил Audi, тази година попадна в ръцете на Любен Шумерски от Благоевград.

Водещ на събитието беше Део, а за доброто настроение в сърцето на ски зона Банско се погрижи рапърът 100 кила, който изпя своите най-големи хитове под съпровода на гайдари.

“Надяваме се скоро температурите да паднат. За да произвеждаме технологичен сняг със снежните оръдия е необходимо да е поне -3 градуса и да няма висока влажност на въздуха. Дано скоро да завали и естествен сняг, за да отворим възможно най-скоро пистите над Банско. Имахме огромно желание и целият ни екип вложи огромни усилия и средства през последните 2 седмици за да подготвим пистите, но затоплянето от последните дни унищожи целия ни труд. Направихме всичко, което зависеше от нас, но природата винаги има последната дума”, каза Иван Обрейков от Юлен АД.

Тази година и цените са по-високи, дневната лифт карта вече струва 90 лева.

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм