15 семейства от Благоевград получиха нов дом за Коледа

15 семейства от Благоевград получиха  нов дом за Коледа
15 семейства от Благоевград вече имат нов дом! Кметът Илко Стоянов им предостави ключове от общински и социални жилища, в които ще бъдат настанени
15 семейства в нужда вече имат своя нов дом. Те получиха ключове за социални и общински жилища от кмета на Благоевград Илко Стоянов, който проведе среща с тях. На нея бяха обсъдени основни проблеми, които новонастанените семейства имат в ежедневието си, както и възможности за разрешаването им.
В голяма част от семействата има и деца.
Предоставените общински жилища са ситуирани на различни места в областния център на Пиринско.
На срещата присъства и Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“, както и експерти от Общинска администрация.
„Вярвам, че ще бъдете добри стопани на новите си домове. Община Благоевград, в мое лице, е насреща да помага на хората в нужда, с всичко което е в правомощията и по силите ни. В навечерието на най-големия християнски празник пожелавам Исус Христос и Божията майка да бдят винаги над вас и да ви закрилят“, каза по време на срещата кметът Илко Стоянов.
Той благодари на Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ и целия екип, направил настаняването възможно преди най-големите християнски празници.
Кметът на Благоевград Илко Стоянов води последователна и целенасочена социална политика с грижа за най-уязвимите групи в обществото.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество