Шофиралата с 2,2 промила алкохол д-р Л. Бакалова от Сандански с условна присъда и 8 месеца без книжка

Шофиралата с 2,2 промила алкохол д-р Л. Бакалова от Сандански с условна присъда и 8 месеца без книжка

Началникът на отделението по физиотерапия в МБАЛ „Югозападна болница“ в Сандански доктор Лилия Бакалова, която бе хваната пияна да шофира личния си автомобил „Опел Астра“, след като предизвика ПТП в двора на здравното заведение, е с наказание осем месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Освен това Л. Бакалова губи правото да шофира за осем месеца и ще трябва да заплати глоба в размер на 190 лв.

Присъдата стана факт, след като в съда бе одобрено постигнатото споразумение между прокуратурата и лекарката нарушителка Л. Бакалова. Наложеното наказание не подлежи на обжалване или протестиране, а влиза сили в деня на постановяването на присъдата. 

Както „Струма“ писа, на 12 декември около обяд д-р Л. Бакалова при маневра на заден ход с автомобила си удря паркирания в двора на болницата мерцедес с швейцарска регистрация, управляван също от жена. Тя позвънила на тел. 112 и на място на паркинга пред входа на физиотерапията пристигнал полицейски патрул. Тестът с дрегер на д-р Бакалова отчел 2,22 промила алкохол. Тя бе задържана със заповед до 24 часа. Инцидентът шокира лекарската гилдия, а веднага след като бе пусната от ареста, д-р Бакалова е излязла в отпуск./Струма.бг/

 

Коментари към новината

Още новини от Право и ред