Броени дни до крайния срок за записване за Международния кукерски фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

Броени дни до крайния срок за записване за Международния кукерски фестивал  Симитлия – Древната земя на кукерите  2023

Продължава подготовката в община Симитли за един от най-големите си празници – Международния кукерски фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023 година. Припомняме, че остават броени дни до крайния срок за записване на маскарадните групи от цялата страна и чужбина за деветнадесетото издание на фестивала.

 

Тази година, за улеснение на участниците, е изготвен онлайн формуляр, който се попълва бързо и лесно и се изпраща до организаторите. Община Симитли очаква заявките за участие на маскарадните групи до 06.01.2023 година.

 

Всички кукерски групи са добре дошли отново през януари в Симитли. Добре дошли са всички, които приемат, пазят и предават кукерската традиция, с пъстротата и различието на всяка държава, регион, град, село, махала…

 

Могат да участват всички, отвсякъде, без значение числеността и възрастта на групата, обредите и ритуалите, които пази и съхранява. Трябва само някой от групата да установи контакт с организаторите от Община Симитли и да сподели желанието си да бъде част от кукерската магия в Симитли през януари.

 

Всяка група, която има желание да се включи в най-мащабното събитие в региона – фестивалът „Симитлия – Древната земя на кукерите“, може да го направи на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdfWuBniyCHvQ4X2jhnBMynMYSmUmO27hd-cSJbRuv-MY8SnQ/viewform?usp=sf_link

 

За повече информация, можете да се обадите на тел.:

  • 0748 7 21 38 – ОбА – гр. Симитли;
  • 0885252706 – Гергана Стоименова / Секретар на ОбА – гр. Симитли

 

Коментари към новината

Още новини от Общество