Кметът на Благоевград Ил.Стоянов: Давам на прокурор инициативния комитет организирал референдума, това е шарлатания

Кметът на Благоевград Ил.Стоянов: Давам на прокурор инициативния комитет организирал референдума, това е шарлатания

„Организацията на референдума в Благоевград се оказа жива шарлатания, иначе няма как да се обяснят  хилядите невалидни подписи.  Сега всичко лъсна, една група хора, които правеха този референдум иска да спре развитието на града. Те имат за цел да влязат във властта и да задоволят своите икономически интереси. Това каза днес на брифинг кметът Илко Стоянов във връзка с откритите нарушения, които реално провалят провеждането на референдум за бъдещето на парк Бачиново.

Кметът обяви, че инициативния комитет ще бъде даден на прокурор с искането да се провери дали има злоупотреба с лични данни на хората, дали има фалшификация на подписи и дали са привличани непълнолетни лица да участват в подписката. Има и още редица други нарушения по начина, по който са събирани подписите, обясни той.

Според него тези хора са манипулирали гражданите, които са се подписали искрено в подписката за референдум и са ги подвели с лъжи.

„Тези хора бяха подкрепени и от Николай Шушков, бивш областен управител, а сега повишен в зам.министър на МРРб. Той работи срещу интересите на благоевградчани. Имаше реално политическо използване на събирането на подписи за референдума. Така кандидат депутати като Методи Байкушев,Росица Димитрова,синът на бившия кмет Румен Томов си направиха кампания върху гърба на хората, но слава богу не станаха депутати, коментира още Илко Стоянов.

Според него Благоевград е изпуснал идеална възможност за своето развитие, всички общини в региона и страната са получили пари по ФУГ, само нашия град е пропуснал тази възможност, въпреки че е бил първи с проекта си за Бачиново.автор-Пирин Нюз

Коментари към новината

Още новини от Общество