Обединяват двата ТЕЛК-а в Благоевград, д-р Кашукеев ще оглави новата структура

Обединяват двата ТЕЛК-а в Благоевград, д-р Кашукеев ще оглави новата структура

Заради стотици забавени решения и множество жалби директорът на областната болница в Благоевград освободи председателя на една от ТЕЛК комисиите. Предложението му е двата състава да бъдат обединени в един екип.

Освен до директора на болницата, десетки жалби за забавени решения и грубо отношение на председателя на комисията д-р Елена Дюлгерова към пациентите, са изпращани и то Регионалната здравна инспекция и здравната каса : 

"Не се работи както трябва, много проблеми имаме, жалят се хората в РЗИ. Има изключително много жалби, които отиват и в министерството, съответно там… с право реагират", каза директорът на областната болница д-р Огнян Митев.

Той е изпратил предложение до здравните власти двете ТЕЛК комисии да се обединят в една и приоритетно да бъдат разгледани стотиците забавени решения.

"Решихме да ги обединим двата ТЕЛК-а, да стане един в по-широк състав и да можем да наваксаме и да няма проблеми"

Заповедта за освобождаване на д-р Дюлгерова не е връчена, тъй като междувременно тя е излязла в болнични.

Лекари и специалисти в ТЕЛК комисията също са изразили крайното си недоволство от д-р Дюлгерова, която, според тях, от доста време се отнасяла безотговорно към работата и натоварвала екипа, а тя самата идвала на работа за по няколко часа.БНР

Коментари към новината

Още новини от Общество