ВМРО иска Брюксел да прекрати преговорите за членство в ЕС със Северна Македония

20/01/2023 10:43
ВМРО иска Брюксел да прекрати преговорите за членство в ЕС със Северна Македония

ВМРО иска Брюксел да прекрати преговорите за членство в ЕС със Северна Македония. Това заявиха от партията, след като снощи бе пребит зверски секретарят на българския културен клуб в Охрид.

 Проблемът не е в озверялата сърбоманска, югоносталгична тълпа обитаваща вардарския дял на нашата Македония, обаче. Проблемът е в политиците. От двете страни на Осогово. Но най-вече от наша", това написа във Фейсбук профила си съпредседателят на ВМРО Александър Сиди. 

"Ако имаме гръбнак, ако още имаме държава, незабавно трябва да бъдат спрени всички разговори за напредък на тая клета сръбска провинция към ЕС. Не да ги отлагаме. Да ги спрем! Дотогава, докато и последния българомразец не престане да съществува в тая наша Македония!", написа още той. 

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че правителството и президентът Румен Радев трябва да направят нещо категорично в защита на сънародниците ни в Северна Македония.

"Последните две години властите в София не само мълчат и не предприемат нищо реално за защита на правата на българите в Македония, оставайки глухи за техните апели за помощ и ги залъгваха с безсмислени срещи в София, от които основно целяха да си направят личен политически пиар. И до ден днешен не свършиха нищо реално в тяхна защита", заяви в своята позиция Каракачанов. 

 

Коментари към новината

Още новини от