В Благоевград двойно са скочили пътните произшествия,кара се лошо -вижте защо

23/01/2023 13:11
В Благоевград двойно са скочили пътните произшествия,кара се лошо -вижте защо

Проверка на пътните и автомобилни експерти в Благоевград показа кои са най-опасните трасета и кръстовища в областния град. Заради недобрата регулация и липсата на поддръжка на градската пътна мрежа, инцидентите през зимния период са рекордни.

Липса на осветление, мокра пътна настилка и висока скорост от страна на шофьорите. Тава са само част от причините довели до петте инцидента на един от изходите на Благоевград в посока София само през последния месец.

Пейо Деспотски, шофьор: "Кара се лошо. Сега там е много натоварено, защото мостът на Покровник не действа и целият поток минава през тези кръстовища и действително е опасно, аз почти всеки ден минавам от там".

Иван, шофьор: "Ставал съм свидетел, когато има по-голяма опашка от лента за наляво завиват надясно, и така засичат цялата колона и катастрофи често стават".

Според пътните експерти, единственият начин да намалят произшествията по тези трасета е ремонт на камерите оказващи скоростта за движение, които не работят от години и по-голям контрол от страна на "Пътна полиция".

Георги Бързаков, автомобилен експерт: "Когато веднъж те санкционират, втори път те санкционират, третият път няма да нарушиш правилата".

Стойчо, шофьор: "Полицията трябва да си върши работата по-стриктно. Трябва КАТ да се постави по улиците, тук карат като състезатели. Там трябва да поставят камери и да ги глобяват".

В писмена позиция до БНТ от Община Благоевград увериха, че до края на юни на всички кръстовища в града ще бъде положена нова маркировка, като от там ще съдействат и за ремонта на камерите за скоростта. От "Пътна полиция" съобщиха, че контролът през зимните месеци е засилен.

БНТ,Али Мисанков

Коментари към новината

Още новини от