Пирин отмени контрола с македонци,фенове поискаха бойкот заради езика на омразата към България

Пирин отмени контрола с македонци,фенове поискаха бойкот заради езика на омразата към България

Контролната среща на Пирин Благоевград, която трябваше да се играе днес с ФК Скопие, е отменена, съобщиха от благоевградския клуб. Срещата на представителния отбор на „орлетата“ и състава на ФК Скопие Република Северна Македония трябваше се да се играе от 13:45 на стадион „Христо Ботев“.

В социалните мрежи благоевградския клуб съобщи за отменената среща и посочи, че от 14 часа на стадион „Христо Ботев“ Пирин ще срещне отбора на Марек Дупница.

По-рано феновете на Пирин от фракцията "Пирин Ултрас" излязоха с остра позиция за предстоящата контрола на "орлетата" със северномакедонския тим. Те искаха тя да бъде отменена, тъй като според тях северномакедонските фенове и жители на страната трябва да спрат с омразата си към България и българщината.

Ето позицията на "Пирин Ултрас":

"Позиция от феновете на Пирин

Уважаемо ръководство,

За нас е недопустимо да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач. Вето, санкции и пълен игнор, докато не се научат да ни уважават.

Да живее България и само Пирин!"

Срещата бе отменена и от гледна точка на сигурностт.

Коментари към новината

Още новини от Общество