Асен Блатечки и Калин Врачански в "Комедия за тенори" на сцената в Благоевград

Асен Блатечки и Калин Врачански в  Комедия за тенори на сцената в Благоевград

Асен Блатечки и Калин Врачански участват в най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград - „Комедия за тенори“. Блатечки освен актьор е и режисьор на постановката.

Звездният екип ще направи премиерата в благоевградския театър на 4 и 5 февруари. За първи път на българска сцена зрителите ще могат да се насладят на бродуейската „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг.

Действието отвежда зрителите в Париж през 30-те години на миналия век – една хотелска стая, четирима тенори, две съпруги и няколко часа преди зрелищното шоу на вечерта. Калин Врачански и Асен Блатечки влизат в образите на италианската суперзвезда Тито Мерели и продуцента Хенри Сондърс. В актьорския състав са имената и на Гринго-Богдан Григоров, Йордан Ангелов, Ива Кънева, Гергана Цакова и Мариана Бонева, които са добре познати на благоевградската публика от други спектакли в репертоарната програма на театъра. Зрителите могат да се подготвят за едно шумно и забавно приключение, изпълнено с комични ситуации и романтика.

Режисьорът Асен Блатечки  заедно със сценографа Анелия Райкова и композитора Христо Намлиев  през последните месеци изграждаха спектакъла, който благоевградчани  очакват с нетърпение.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество